Hej alle sammen.

 

Så er det blevet efterår og mens vinden rusker i træerne udenfor, vil vi give dig muligheden for at nyde lidt nyt fra Ressourcebanken inde i varmen.

 

Frivilligbørsen.

Den 26 september drog Ressourcebanken sammen med Elmehusets Strikkepiger af sted til Frivilligbørs i Birkerød. Arrangementet var del af Frivillig Fredag, der er national markering af Frivilligheden i Danmark.

Formålet med dagen var at udveksle ressourcer mellem foreninger, institutioner og virksomheder. Ressourcebanken havde tilbudt hjælp til hjemmesider og foredrag. Det blev til flere aftaler, hvor vi skal ud og lave hjemmesider, samt holde to foredrag om psykisk sårbarhed og recovery.

Så nu går arbejdet i gang med at få arrangeret detaljerne omkring hvem, hvad og hvordan.

 

Konference i Vejle.

Den 23/10- 14 samledes Ressourcebankens administrationsgruppe klokken 6 om morgenen og stævnede ud mod Vejle. Dagens program bød på Co-creation Konference arrangeret af Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, hvor vi skulle holde et lille oplæg om os selv.

Første del af arrangementet bestod af lidt opvarmning af lattermusklerne leveret af Anders Lund Madsen efterfulgt af lidt til hjernen fra forskellige oplægsholdere. Især Esben Danielsen fra Roskilde Festivalen gjorde indtryk på os. Han fortalte om hvordan man fik ca. 35000 frivillige til at arbejde sammen under dårlige arbejdsforhold og med dårlig økonomi.

Senere gik vi selv på og præsenterede Ressourcebanken for omkring 100 medarbejdere inden for det Psykosociale område. Herefter var der en Sparringscafe, hvor vi talte med de andre deltagere, hvor der blev vist stor interesse for det vi går og laver.

Da dagen gik på held vendte vi snuden hjemad og ankom trætte, men tilfredse til vore vante græsgange.

 

Tradition og fornyelse.

Konferencen satte også punktum for Jakob Andersens tilknytning til Ressourcebanken. Jakob blev i oktober sidste år ansat til at hjælpe projektet i gang og har siden april fungeret, som konsulent for os. Vi har været glade for Jakob’s engagement og fastholdelse i, at det var os som brugere der skulle være drivkraften bag aktiviteterne.

Så nu er Ressourcebanken selvkørende, næsten, vi har stadig vores faste kontaktperson i Elmehuset, der dog har skiftet fra Michelle til Henriette, som vi glæder os til at skulle arbejde sammen med.

 

MVH

Ressourcebanken